Om ossFamiljeföretaget HM:s Mattgalleri


Familjeföretaget HM:s Mattgalleri specialiserar sig på äkta handgjorda mattor och har under 35 år handplockat de finaste exemplaren av den breda variationen persiska kvalitetsmattor. Målsättning har varit att förena kvalitet och hantverk med rätt pris, vilket har möjliggjorts tack vare nära leverantörskontakter och goda affärer på plats under våra inköpsresor. Dock har utbudet av ursprungsmattor minskat markant under senare år för att istället ersättas av imitationer i betydligt sämre kvalitet. Det är för mattknytare helt enkelt inte längre lönsamt att lägga ner den tid och det arbete som krävs för att knyta en välgjord matta i enlighet med de traditionella metoderna. Detta på bekostnad av såväl hantverkets estetiska skönhet som det kvalitetmässiga, då de originella motiven, färgerna, materialen och därmed kvalitén går förlorade.


Det har för oss medfört utmaningen att leta fram de exemplar av ursprungsmattor som finns att tillgå. Detta görs framförallt genom fler inköpsresor landet runt och med hjälp av vårt breda kontaktnät på plats. För oss är en persisk kvalitetsmatta inte bara en kvalitetsinvestering utan även en prydnad för hemmet, och just därför talar vi ofta om värdet av de genuina mattexemplaren.


HM:s Mattgalleri har sedan 2011 haft årliga utställningar i Jönköping där vi ställer ut vårt sortiment från årets inköpsresor. Mer information samt datum för kommande utställning finner ni under 'Mattutställning 2021.'


Varmt välkomna!

Kontaktuppgifter


Ebrahim (Ebbi) Azizmohammadi: 073-143 91 92

Lida Azizmohammadi: 073-752 98 25


E-mail: info@hmsmattgalleri.se


Postadress: HM:s Mattgalleri, att. Azizmohammadi, Norrbackagatan 30,  113 41 Stockholm.


Besöksadress under utställning: City Hotel, Västra Storgatan 25A, 553 15 Jönköping.

 


Aktuellt


MATTUTSTÄLLNING 2021

Välkommen till årets mattutställning med handplockade persiska kvalitéts- och ursprungsmattor! 


Utställning januari 16/1 2021Ta del av årets sortiment i bilder, vi uppdaterar kontinuerligt med nyheter!


SortimentSom en av få specialister i Sverige som utför lagning och tvättning i egen ateljé, garanterar vi optimalt resultat vid omhändertagandet av era mattor.


Skötselråd, lagning och tvättning